Ride & Run

25 jul 2017

Ride&Run

 

30 September 2017 in de Diamanthal te Balkbrug

Ontspanning en plezier centraal

Tijdens Ride & Run komen recreatie en sport op ludieke wijze samen.

Meedoen en het werken aan je fitheid is het belangrijkste. Ben jij net zo sportief als je paard?

De invulling is simpel: een team bestaande uit een ruiter te paard  of een aanspanning en één of twee hardlopers leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette deels verharde maar grotendeels  onverharde route af van  5 of 10 kilometer .

Hoe gezellig is het om samen met je vriend(in), stalgenoot of een van je ouders opa’s en oma’s  mee te doen?!

Deelname

Een team bestaat uit twee personen. Een ruiter/menner en een  hardloper. Gedurende de route mogen ruiter/hardloper met elkaar wisselen op daarvoor uitgezette stopplaatsen. Door te wisselen kan een team het langer volhouden en langer tempo maken. Vijf kilometer rennen is lastig, maar steeds 2,5 kilometer rennen, 2,5 kilometer rusten op het paard, lukt vast wel. Het wisselen is uiteraard niet verplicht. Eén loper mag de hele route afleggen, zolang het team maar bij elkaar blijft en samen finisht. Meedoen is belangrijker dan winnen!

Jeugd

De minimale leeftijd van de deelnemers is acht jaar en die jeugdige ruiters mogen alleen onder begeleiding van een volwassenen meedoen. Onderweg wisselen mag dan niet. Deelnemers vanaf veertien jaar kunnen onderweg wel wisselen, maar onder bepaalde voorwaarden. Twee 16-jarigen die willen meedoen met een E-pony, dat is prima! Een veertienjarige amazone die wil rijden met een D-pony en haar boomlange vader? Meedoen is prima, maar wisselen niet.

Bezoek de website van Ride and Run voor meer informatie.

Klik hier om je in te schrijven

Of scan onderstaande QR op je telefoon

Inschrijven voor Ride&Run